Utsikten fra Monte Sibilla er magisk. Herfra kan mot de sagnomsuste stedene Gole det Infernaccio og Lago de Pilato 

Gole dell’Infernaccio

Gole dell'Infernaccio er en naturlig kløft dannet av Tenna-elven i Sibillini nasjonalpark. Den er en av de mest fantasieggende kløftene i Appenninene.

Ved munning av kløften er det små fossefall, såkalte «Pisciarelle» med en form og oppbygning som skaper mørke og skumle lyder når vannet sniker seg mellom steinene. Det er antagelig årsaken til at kløften fikk navnet «dell 'Infernaccio» eller det "sanne helvete".

Legenden om Infernaccio er knyttet til Sibilla og feene «faterelle» som på fullmånenetter dro ned til dalen for å danse med de lokale hyrdene. De måtte tilbake til hulen før soloppgang, men det skjedde at de ble oppslukt av dansen, ikke la merke til at solen steg opp og i panikk skyndte de seg langs denne «helvetes sti». Den frenetiske tråkkingen av feene etterlot seg en hvitaktig sti opp mot hulen som fremdeles er synlig i dag – «Sentiero delle Fate».

Lago di Pilato

Lago di Pilato er den eneste innsjøen i Marche som kun er skapt av smeltevann. Det ligger ved foten av Monte Vettore i Sibillini nasjonalpark.

Navnet på innsjøen er knyttet til legenden om Pontius Pilatus og straffen han fikk for korsfestelsen av Jesus. Men på grunn av sin karakteristiske form kalles den gjerne også «innsjøen med briller» (Lago con gli Occhiali) der den er omgitt av et karrig landskap hvor det plutselig oppstår fenomener som virvler og uvanlige bevegelser i vannet. Denne mystiske og fascinerende atmosfæren dominerer hele dette landskapet.

På bestemte tider av året farges innsjøen fullstendig rød av små krepsdyr som overlever der. De ble oppdaget så sent som i 1951 og lever utelukkende her! De har fått det latinske navnet «Chirocephalus marchesonii». 

Bildet tatt av  "X-Plan Group" som påstår å vise ansiktet til Sibilla, Apenninenes dronning - @2015 X-Plan Group

Fotograferte ansiktet til Sibilla! 

Artikkelen er skrevet av Marco Ribechi, antroprolog og forfatter

Profilen til trollkvinnens Sibilla sitt ansikt, som det er uendelige mange sagn om, ble udødeliggjort i et foto tatt av tre gutter fra Umbria på jakt etter mysterier. «The X-Plan Group» som de kaller seg, hadde beregnet seg fram til stedet hvor de tok fotografiet. Er det virkelig henne? Flere som har forsket på mysteriet tror det.

- Vi har alltid vært interessert i vandrehistoriene i disse fjellene. Vi studerer vi folketro, astronomi og eldgamle vitenskaper med lidenskap, sier Diego Antolini, talsmann for gruppen.

- Vi gjorde ulike kalkulasjoner og astronomiske beregningen for i finne stedet og tidspunktet. Vi fant at 4.juli ville være den beste dagen for "et tegn» på Sibillas mystiske tilstedeværelse.

Guttene, alle 34 år gamle, reiser på jakt etter esoteriske historier både i Italia og i utlandet. Ved hjelp av beregninger som også er basert på tarotkort, identifiserer de sannsynligheten for å «fange tegn», nettopp slik de klarte å fotografere det de kalte "Sibillas skrik" fra Pizzo della Regina.

- Vi tilbrakte tre dager i Apenninene, fortsetter Diego . Vi startet i Rubbiano, gikk via Infernaccio og klatret opp Monte Zampa og kom til slutt fram til åpningen til Sibilla sin hule. Her ble vi litt skuffet, selv om vi visste at hulen var sammenrast. Så vi bestemte oss for å fortsette til Casale Lanza. Det var i denne dalen det hele åpenbarte seg. Ut av ingenting så vi plutselig omrisset av Sibillas ansikt på hele fjellsiden!

- Bildet varte i omtrent 8 minutter før det smeltet sammen med det omkringliggende lyset og skyggene. Fjellveggen Monte Priora kalles også "dronningens blonder" og navnet virket umiddelbart uvanlig stemningsfullt. I noen minutter var det som å være i en stumfilm; det var ingen fuglekvitter, ingen gresshopper og ingen lyd. Det var som et slør av stillhet fanget omgivelsene.

Gruppen er opptatt av å presisere at de ikke leter etter sensasjonelle blinkskudd, deres tilnærming er vitenskapelig.

- Vi er realistiske, vi tyr kun til esoteriske forklaringer kun når alle vitenskapelige hypoteser kollapser. Våre beregninger var basert på astral-datoer og konjunkturene mellom planetene. Venus og Jupiter var faktisk på linje med og samtidig på sitt nærmeste til jorden nettopp på dette tidspunktet. Disse beregningene ble overført til tarotkortene som hjalp oss å forstå betydningen.

Ifølge X-Plan Group ville Sibilla lansere en miljømelding:

- Vi har kommet med forskjellige hypoteser, fortsetter medlemmet av gruppen. Først at det var en klagesang, men etter hvert fokuserte vi mer på ideen om at det er et advarselsrop. Med bakgrunn i avskogingen vil Sibilla minne oss om at hun er til stede og at hun lider. Dette er derfor en påminnelse om å respektere naturen i henne rike **

De tre vennene har søkt på internett og i ulike skrifter, men det er ikke mulig å finne andre vitnesbyrd om dette. - Det er ingen spor i noen historie, men vi vil fortsatt forske på dette for å forstå om det samme fenomenet vil oppstå neste år samme dag og på samme tid.

Alle vet at Sibillini-fjellene er magiske, gjennomsyret av sagn som aldri er bekreftet, men som allikevel har påvirket tradisjoner og livet i dette området. Det spiller ingen rolle om du tror på Sibilla eller ikke, det som betyr noe er å forstå naturens budskap som manifesterer seg i mange forskjellige former hver dag.


** Flere av de som bor i fjellområdene mener at dette var et varsel om det kraftige jordskjelvet som kom i 2016, ett år etter bildet ble tatt (SibillaTravel sin bemerkning)  

Les hele rapporten fra X-Plan om hvordan de ble vitne til dette på engelsk eller italiensk

   
© 2021 Sibilla AS
© Franco Mancinelli
© Regione Marche & local suppliers